Projektindító sajtóközlemény -Bölcsőde létesítése Sóskúton


 

Sajtóközlemény

Bölcsőde létesítése Sóskúton

2022/06/13

Egy új, korszerű, 84 férőhelyes bölcsőde megépítésére kerül sor Pest megyében, Sóskút településen. A Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének RRF-1.1.2-2021 azonosító számú, „A” komponens – Demográfia és Köznevelés „Bölcsődei nevelés fejlesztése” elnevezésű támogatási felhívása keretében megvalósuló projekt 1,260 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai támogatás segítségével valósul meg.

A Sóskút Község Önkormányzata által megvalósításra kerülő projekt célja egy új, korszerű bölcsődei ellátást nyújtó intézmény létesítése Sóskúton.  A beruházás révén egy 84 férőhelyes, közel 1000 m2 alapterületű új bölcsődei intézmény kerül megvalósításra, amely egy korszerű, modern, a jogszabályi előírásoknak megfelelően kialakított új épületben kerül kialakításra. Jelen beruházás biztosítja, hogy a településen helyben elérhető legyen a bölcsődei ellátás, a község nevelési infrastruktúrája fejlődjön, valamint a nyújtott szolgáltatások köre bővüljön. Cél egy olyan intézmény létrehozása, amelyben minden feltétel rendelkezésre áll, ami a gyermekek megfelelő színvonalon történő napközbeni ellátásához, neveléséhez elengedhetetlen. A projekt keretében beszerzésre kerülő, életkornak megfelelő eszközök, berendezési tárgyak, kültéri játékok és egyéb felszerelések hosszútávon hozzájárulnak a minőségi ellátás biztosításához. A bölcsődében saját főzőkonyha is üzemel majd.

A beruházás a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének RRF-1.1.2-2021 azonosító számú, „A” komponens – Demográfia és Köznevelés „Bölcsődei nevelés fejlesztése” elnevezésű támogatási felhívása keretében, 100 %-s támogatási intenzitás mellett 1,260 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai támogatás segítségével valósul meg.

A fejlesztés révén hiánypótló szolgáltatás valósul meg a településen. A korszerű feltételek figyelembevételével kialakított bölcsődében nyújtott ellátás hosszú évekre versenyképes szolgáltatás lesz az Önkormányzat részéről.

A projekt várható befejezési határideje: 2024.12.31.

Sóskút Község Önkormányzata

 


2023-01-11 14:50

Vissza